Konserve Meyveler
Konserve Meyveler
Konserve meyvelerde glikoz şuruplarının kullanımı, tatlılığı azaltmak ve parlaklık ile saydamlığı zenginleştirmek amacıyla önerilmektedir. Maltoz şurubunun düşük dekstroz içeriği ve yüksek miktardaki akışkanlık özellikleri bu ürünler için önemlidir. Glikoz şurubunda dondurulmuş meyveler çözündürüldükten sonra daha iyi bir dokuya sahip olur ve meyvenin lezzeti aşırı tatlılık olmaksızın korunabilmektedir. Ürünün tatlılığı dengelenir ve ayrıca yeterli ozmotik basınç sağlanır. G60 dekstroz eşdeğerindeki glukoz şurubunun kullanımı ile şekerin meyve içine daha fazla nüfuz etmesini sağlar.Glikoz şurubunun kullanımı ile meyvenin içinde bulunduğu şurubun kıvamlılığıda artar.