Sert Şekerlemeler
Sert şekerler, yüksek katı madde içeriğine kaynatılmış mısır şurubu ve çay şekeri (sakkaroz) karışımlarıdır. Bu ürünler "camsı" nitelikte olup, aslında görünüşte katı fakat gerçekte erime noktalarının çok altında kristallenmeden katı özelliklerini gösterecek şekilde soğutulmuş haldedirler.
Mısır şurupları şekerlemelerin en önemli hammaddelerinden biridir; çünkü kristalizasyonu,kıvamlılığı,nem çekiciliği,renk gelişimini ve tatlılığı kontrol ederler.
Sert Şekerlemeler alanında kullanılan ürünlerimiz
Mısır nişastasından enzim hidroliz yöntemiyle elde edilen doğal şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış yenilebilir likit şurup halidir.
Mısır nişastasından enzim hidroliz kullanılarak elde edilen yenilebilir likid şuruptur. Saf olarak, suda kristallendirilerek ve monohidrat halinde elde edilir.
Mısır nişastasının hidrolize edilmesiyle elde edilen doğal bir likit fruktoz şurubudur.
Mısır nişastasından enzim hidroliz kullanılarak elde edilen yenilebilir likid şuruptur. Saf olarak, suda kristallendirilerek ve monohidrat halinde elde edilir.
Mısır nişastasından enzim hidroliz yolu ile elde edilen şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış likit şurup halidir.
Mısırdan ıslak kırma yoluyla elde edilen nişastadan enzim hidrolizi ile oluşan doğal şekerlerin saflaştırılmış ve konsantre edilmiş bir likit şurup halidir.
Mısır nişastasından enzim hidroliz kullanılarak elde edilen yenilebilir yoğunlaştırılmış ve saflaştırılmış doğal mısır şurubudur.