Karamel
Karamel, kesikli veya sürekli prosesler kullanılarak üretilebilir. Bu ürünün vizkozitesi glikoz şurubunun tipi ve miktarı ile kontrol edilebilir. En yaygın kullanılan glikoz şurubu 40 dekstroz eşdeğerinde asitle kaplanacak ürünler için 60 - 62 dekstroz eşdeğerinde asit-enzim şurupları tercih edilir.
Karamel alanında kullanılan ürünlerimiz
Mısır nişastasından asit hidroliz yöntemiyle elde edilen doğal şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış likit şurup halidir.
Mısır nişastasından enzim hidroliz kullanılarak elde edilen yenilebilir likid şuruptur. Saf olarak, suda kristallendirilerek ve monohidrat halinde elde edilir.
Mısır nişastasından enzim hidroliz yöntemi ve ardından izomerizasyonu ile elde edilen şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış likit şurup halidir.