Toffe Şeker ve Fudge
Toffe Şeker ve Fudge
Toffe şeker ve üretiminde yüksek miktarlarda dekstroz içeren şuruplar tercih edilir. Yüksek hızlı proseslerde düşük şeker vizkozitesi istendiğinde veya kremsi görünüşü vermek için daha açık renk gerekli olduğunda, yüksek maltozlu şurupların kullanımı için işlem koşullarını değiştirmek mümkündür. Üründeki laktoz (sütün şekeri)/şeker/glikoz şurubu oranı ürünün raf ömrünü etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Yüksek dekstroz eşdeğerine sahip şuruplar akışkanlığı arttırırken düşük dekstroz eşdeğerine sahip şuruplar sert ve daha az çiğnenebilen ürünler verir. Maltoz şurupları ise daha açık renkte ve kremsi görünüşte ürünler verirler.
Fudge, özellikleri karamel ile fondan arasında olan kristallendirmeye bir üründür. Burada, aşırı doymuş şeker çözeltisi kristallendirmeye bırakılmaktadır. Yüksek dekstroz eşdeğerinde ki şuruplar, kuruma eğilimi olan ürünlerde nem tutmaları için kullanılabilir. Ancak bu tatlılığı arttırdığı gibi ürünün dokusunun da yumuşamasına yol açar. Dolayısıyla çikolata kaplı ürünlerde yüksek desktroz eşdeğerine sahip şurupların kullanımı daha uygundur. Kurumanın sorun olduğu durumlarda yüksek maltozlu şurupların kullanımı avantajlı olabilir; çünkü ürünün sertliği kaybolmadan su tutma kapasitesi arttırılabilir.