Fondanlar
Fondan %15-20 oranlarında glikoz şurubu içermektedir. Bu şurubun görevi kristallenmeyi ve vizkoziteyi kontrol etmektir. Ayrıca glikoz şurupları bu ürünlerin ağızda ferahlık hissedilmesini ve daha parlak görünümde olmalarını sağlarlar.
Fondanlar alanında kullanılan ürünlerimiz
Mısır nişastasından asit hidroliz yöntemiyle elde edilen doğal şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış likit şurup halidir.
Mısır nişastasından enzim hidroliz kullanılarak elde edilen yenilebilir likid şuruptur. Saf olarak, suda kristallendirilerek ve monohidrat halinde elde edilir.
Mısırdan ıslak kırma yoluyla elde edilen nişastadan enzim hidrolizi ile oluşan doğal şekerlerin saflaştırılmış ve konsantre edilmiş bir likit şurup halidir.